Je besteedt veel mediabudget in on- en offline campagnes met als resultaat verkeer op je website. Maar verkeer is niet jouw hoofddoel. Jij wilt contactaanvragen die tot sales leiden. Het is dus slim om naast mediabudget te investeren in conversieverhogers. Zodat je meer leads en dus meer omzet krijgt. Dit kan je simpel en snel realiseren door interactieve leadbot te plaatsen.

Widgets geselecteerd door ondernemers, voor ondernemers. Geen creditcard nodig. Gemakkelijke facturering. Maandelijks opzegbaar. Nederlands support

Hoe het werkt

Klaar voor een conversie booster?
Dan ben je op de juiste plek.

STAP 1 - Selecteer de aanbieding die bij je past
STAP 2 - Kies of jij of wij de widget implementeert
STAP 3 - Volg de instructies in de mail
STAP 4 - Enjoy your widget

Ben jij een onzichtbare verkoper?

Je komt een zaak binnenlopen en je hebt de producten bekeken. Je wilt graag meer informatie van de verkoper en je zoekt contact. Je kijkt even om je heen, maar je ziet hem niet staan. Waarschijnlijk vervolg je jouw weg en ga je naar een winkel waar je wel proactief geholpen wordt.

Op een website is dit niet anders. Je deelt interessante inhoud, en je sluit het stuk af met een duidelijke oproep om contact op te nemen. Maar wist je dat gemiddeld 25% van de lezers echt onderaan de pagina komt? Dat betekent dus dat 75% van jouw potentiële klanten niet moeiteloos contact met jou kan opnemen. En jij dus die onzichtbare verkoper bent.

Met de interactieve leadbot teckel je dit probleem. En toon je op ieder moment de juiste conversie-actie.

Geen ‘irritante’ chatbot.

Nee, dit is geen ‘irritante’ chatbot. De widget stelt je in staat om contactmomenten aan te bieden in de vorm van een formulier, e-mailadres of telefonisch contact. Maar je kunt ook jouw Whatsapp hieraan koppelen. Ideaal voor mensen met een belfobie. Bovendien kun je instellen wanneer deze contactmomenten zichtbaar moeten worden. En stelt de tool je zelfs in staat om je klant ‘persoonlijk’ te begroeten.

Relevant op het juiste moment

Je bent zelf in controle welke actie of aanbod het beste past per pagina. Zo kun je ervoor kiezen om binnen jouw dienstenpagina te sturen op een offerte aanvraag. En bij een blogartikel stuur je op het downloaden van een whitepaper. Op deze manier help je jouw bezoeker op de juiste manier door jouw site te navigeren.

Verlicht de werkdruk op je back-office & sales.

Naast contactmomenten kun je ook relevante informatie tonen, zoals FAQ’s. Het tonen van een FAQ-sectie verlicht de werkdruk op je back-office, omdat klanten zelf de antwoorden op hun vragen kunnen vinden. Bovendien hoeft een klant niet te wachten op een reactie, wat de klanttevredenheid verhoogt en het beslissingsproces versnelt.

Even in m’n agenda kijken

Kijk zelf maar! Creëer een snellere verkoopcyclus door jouw agenda inzichtelijk te maken en laat de bezoeker zelf een (video) call inplannen. We horen je denken: “Zijn mijn afspraken dan publiekelijk inzichtelijk!?” Laten we dat vooral niet doen ;-). Je kunt beschikbaarheid-blokken definiëren waarin prospects een meeting met jou kunnen inplannen. De overige data blijft afgeschermd.

Widget Tarieven

Widget Basis

10

Per maand

Eén plaatsing

Eén website

Standaard kleuren

Basis features

Widget Pro

20

Per maand

Meerdere plaatsingen

Eén website

Eigen kleuren

Alle features

Widget Premium

30

Per maand

Meerdere plaatsingen

Meerdere websites

Eigen kleuren

Alle features

FAQ

Vragen. We hebben ze allemaal wel eens. En, omdat er geen ding is als domme vragen, hebben we ze allemaal even op een rijtje gezet.

Nee. Afhankelijk van de koppeling, kun je beschikbaarheid blokken definiëren. Zo ziet een
prospect alleen op welk moment jij beschikbaar bent. De overige data blijft achterwege.

Niets is zo irritant als een gestagneerd proces. Daarom staat ons Nederlandse support team voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Ook bestaat de mogelijkheid om de widget door ons te laten installeren.

Absoluut! Je kunt je op- en afschalen en kiezen voor een pakket wanneer je maar wilt.

Hoe je de widget implementeert is afhankelijk van het type CMS. Ziehier <link> een
stappenplan voor de meest voorkomende CMS-systemen. Staat jouw systeem er niet tussen? Of besteed je het liever uit? Neem dan contact met ons op via: sales@thewidgetclub.com

De widgets zijn geschikt voor elk CMS-systeem. De meest voorkomende inclusief
gebruikershandleiding vind je hier.

Vragen / support? Neem contact met ons op

Wij staan voor je klaar. Je kunt altijd contact met ons opnemen. Gewoon per mail, of zelfs telefonisch – en gewoon in het Nederlands.